dinsdag 1 september 2015

Banff NP - Lake Louise

Dag 3 - Maandag 31 augustus

Vanmorgen vroeg wakker geworden in de tent. Ik heb het behoorlijk koud gehad omdat ik al met koude voeten de slaapzak inging. Heb ook alle uurtjes van de klok gezien maar om half 6 werden Johannes en ik uitgerust klaarwakker. Om 6 uur zijn we even een rondje gaan lopen over de camping en kwamen we nog een vos of een cayote tegen. Om 7 uur waren Klaas en Joke ook wakker en zijn we in de auto gestapt om wat wildlife te spotten.
We reden de campingweg af terug richting Banff maar kwamen helaas niets tegen. Toen we terug reden kwamen we het bordje van Johnsen Lake tegen en zijn we daar in gereden. Na een kleine wandeling bij het meer zagen we een man rennen uit de bosjes om zijn camera te pakken. Dus dan is er waarschijnlijk een beer dachten wij. En ja hoor onze eerste black bear is een feit. We zijn hem met de andere man een tijdje op afstand gevolgd. En hebben wat mooie foto's kunnen maken. Eenmaal terug op de camping hebben we alles opgeruimd en zijn we richting Banff gereden. Eerst naar de Bow Falls. Later doorgereden naar Banff town om bij de Mc Donalds even te internetten en met her thuisfront te appen. En natuurlijk om het verslag online te zetten. Helaas was de verbinding te slecht om de foto's erbij te uploaden. Hopelijk morgen meer succes ergens anders.
Via de Bow Valley Parkway zijn we naar Johnston Canyon gereden. Hier hebben we de korte trail gelopen naar de lower falls. En na de tijd hebben we daar even lekker gegeten.
Ondertussen was het al 14:00 uur dus gingen we richting Lake Louise. Het meer lag er prachtig bij in de zon maar het was wel erg koud door de harde wind. Omdat we er morgenochtend weer naartoe gaan zijn we ook nog naar Moraine Lake gereden. Ook een prachtig meer waar we net optijd wegreden omdat het ging regenen.
We hebben onze boodschappen gedaan bij het veel te dure winkeltje hier in Lake Louise. Onze tenten waren nu zo opgezet op de camping en we zitten nu gezellig lekker warm bij het kampvuur. Het was weer een mooie dag en we hebben weer veel mooie dingen gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten