donderdag 3 september 2015

Yoho NP - Jasper NP

Vanmorgen werden we weer wakker met regen, dus de tent moest nat opgeruimd worden. Geen leuk karweitje want alles is vies en nat.

We reden al vroeg richting de Icefields Parkway (rond 8 uur). Onze eerste stop op deze route was Herbert Lake, het was nog een beetje mistig dus we zagen de berg achter het meer niet goed. Toen we weer in de auto stapten begon het weer te regenen. Het was ook nog maar 6 graden.

De tweede stop was Peyto Lake, echt een heel mooi meer maar helaas... onderweg naar boven werd de regen sneeuw. Het meer was goed zichtbaar maar de bergen waren ook niet goed zichtbaar. In de auto bleek het 2 graden te zijn.

Onderweg richting het Icefields Centre klaarde het wat op. We hadden in ieder geval geen regen meer. We zijn naar de gletser toe gelopen (flink stijl) en hebben daar een paar mooie foto's gemaakt. Het had er ook net gesneeuwd dus de bergen eromheen waren mooi wit. Alle toppen nu trouwens hier in de bergen.

Ook hebben we nog een stop gemaakt bij de Sunwapta Falls en de Athabasca Falls. Beide prachtige watervallen. Het weer zag er in de verte ook beter uit de lucht werd blauw en het zonnetje begon zelfs even te schijnen.

Rond 14:00 uur kwamen we aan in Jasper. Hier hebben we gegeten bij een pizzeria (er was niet alleen pizza). Er was ook wifi dus we konden nog even wat foto's posten. We hebben daarna nog boodschappen gedaan en wat winkeltjes bezocht.
Het was ondertussen al 17:00 uur en we moesten de tent nog opzetten op de camping. Onze camping voor de komende 3 nachten is Whistlers Campground. We kwamen de camping oprijden en er lagen allemaal elanden in het gras. Ze lopen hier gewoon over de camping. Maar we hebben ze bij onze plaats nog niet gezien. (Wel poep).

Joke en ik hebben lekker gedoucht en toen we terug kwamen was het vlees klaar van het kampvuur.
We zitten nu lekker op te warmen bij het kampvuur want het is behoorlijk koud nu. Het zou vannacht 0/-1 graden worden.. Maar het belangrijkste is dat het nu lekker droog is.

1 opmerking:

  1. het type hert op de laatste foto wordt daar Elk genoemd, vertaald in het Nederlands is dat Wapiti hert. Elanden heten daar Moose.

    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen