maandag 14 september 2015

St. Mary - Waterton Lakes NP

Na een rumoerige nacht met koeien die langs onze tent liepen en geluiden maakten werden we om 7 uur wakker.
Het was droog en de zon kwam al wat door maar het was nog wel fris.

Om half 9 reden we weg richting Many Glacier ongeveer een klein half uurtje rijden.
De bedoeling was om de Grinnel Glacier Trail te gaan lopen. Het was nog 6 graden dus hadden ons warm aangekleed.
Helemaal naar Grinnel Glacier ging hem sowieso niet worden want dat was 8,5 km one way. Dus wij zijn tot het enide van Lake Josephine gelopen 4,5 km one way.
We waren bijna bij de parkeerplaats toen we opeens een beer zagen op 5 meter afstand hij liep op het pad. Het was eigenlijk iets te dicht bij dat we er zelf van schrokken maar we zagen hem te laat. Hij zag ons ging op zijn achterpoten staan en verdween toen langzaam de bosjes weer in. Het was trouwens weer een black bear.

Omdat de campground waarschijnlijk weer vol zou zitten zijn we maar gelijk naar Waterton Lakes NP gereden. Toen we Many Glacier uit reden zagen we nog meer beren. Twee beren met een cup (jong) en een een stukje verder op de berg. De tweede kwam langzaam aan naar beneden daar hebben we een 15 min. op gewacht. Toen kwam hij de weg oversteken. Mooi gezicht.
De beren teller staat nu al op 11 beren!

Op de weg naar Waterton begon het heel mistig te worden zo erg dat het begon te regenen terwijl het een paar km ervoor nog zonnig was met 13 graden.
In Waterton gingen we de Canadese grens weer over.
Omdat het regende wilden Klaas en Joke niet in de tent maar in een motel slapen. Toen dat geregeld was hebben we eerst een pizza gegeten want het was ondertussen al 15:00 uur.
We hebben nog in de winkeltjes rondgekeken en zijn toen naar de manege gereden. Deze was niet meer open maar we willen morgenochtend gaan paardrijden dus rijden we morgen terug.
We hebben Klaas en Joke bij hun motel afgezet en wij zijn doorgereden naar de camping. Toen we daar aankwamen was het droog en hebben de tent onder de bomen opgezet met een zeil eroverheen. Niks geen last dus.
Omdat we een dag voor op schema liggen en hij voor woensdag weer regen aangeeft hier willen we morgenmiddag na het paardrijden vast doorrijden naar Calgary. Dus we zullen straks op de wifi een hotel zoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten